Κακλαμάνης για Στουρνάρα: Δε θα σε ανατρέψουμε, θα σε αλλάξουμε

Η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα περί “κόπωσης” των βουλευτών φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς όλο και περισσότεροι βουλευτές, ακόμα και εντός της Νέας Δημοκρατίας, που μέχρι πρότινος απλώς ανέχονταν τον κ. Στουρνάρα παρά τις διαφωνίες τους με τους χειρισμούς του, εκφράζονται πλέον με σκληρούς χαρακτηρισμούς και αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αν και διακρίνεται για την ηρεμία του, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης απάντησε με τον δικό του τρόπο στην επίμαχη δήλωση του κ. Στουρνάρα.

“Δεν έχουμε κόπωση, αλλά προβληματισμό ναι. Πρέπει και κάποιοι υπουργοί να δουν αν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Ήταν ή δεν ήταν εντολή του πρωθυπουργού να υπάρξει φορολογικό νομοσχέδιο ως άμεση προτεραιότητα;”, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, “καρφώνοντας” τον υπουργό Οικονομικών.

Σε πολύ πιο έντονο ύφος εκφράστηκε από την πλευρά του ο Νικήτας Κακλαμάνης, που και στο παρελθόν έχει επιτεθεί επανειλημμένως στον υπουργό Οικονομικών, εκφράζοντας την ανοιχτή διαφωνία του με τους χειρισμούς του. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρισκόταν στη Βουλή εκείνη την ώρα, τόνισε: “Σε λίγη ώρα έχετε υπουργικό συμβούλιο, μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών ότι με όσα λέει και πράττει, ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε, ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε”.

Τη δυσφορία τους για τα περί “κοπώσεως” έχουν ήδη εκφράσει τις προηγούμενες μέρες σημαίνοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Σοφία Βούλτεψη και ο Κώστας Γκιουλέκας, και φαίνεται πως το κλίμα για τον υπουργό Οικονομικών είναι... εκρηκτικό.

Και αν υπάρχει τέτοια δυσφορία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τον Γιάννη Στουρνάρα, το ίδιο αίσθημα υψωμένο εις τη νιοστή επικρατεί για τον υπουργό Οικονομικών και στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγους μήνες και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αφήσει αιχμές για τη στάση του κ. Στουρνάρα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους στήριξης του πρωθυπουργού καθιστά πολύ δύσκολη την αποπομπή του, όσο κι αν πολλοί θα επικροτούσαν μία τέτοια απόφαση.