Eπεισόδιο Αβραμόπουλου με Σκοπιανό δημοσιογράφο

Απρόβλεπτες προεκτάσεις είχε η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον ομόλογό του, Τσακ Χέιγκελ.

Συγκεκριμένα ο κύριος Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων 'ΜΙΑ', έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ο οποίος επιχείρησε να του θέσει ερώτηση για το θέμα της ονομασίας, έδωσε μία απάντηση, η οποία από πολλούς χαρακτηρίστηκες 'πληρωμένη'.

Έτσι, και παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρεσβεία είχε κάνει γνωστό πως ο Έλληνας υπουργός θα αρκεστεί σε μια δήλωση προς τα ΜΜΕ, ο Σκοπιανός δημοσιογράφος επέμενε να ρωτήσει για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Όταν ρώτησε τον δημοσιογράφο από πού είναι, εκείνος απάντησε: “Από τη Μακεδονία”, εννοώντας τα Σκόπια. Η απάντηση άμεση και καυστική από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο : “Και γιατί δεν μιλάς ελληνικά βρε παιδάκι μου” του είπε, με αποτέλεσμα να αποστομώσει τον Σκοπιανό δημοσιογράφο.

Το θέμα έχει προκαλέσει τη μήνη των σκοπιανών μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάνου λόγο για προσβολή Αβραμόπουλου. “Αν είστε απ’ τη Μακεδονία, μιλάτε ελληνικά» ο τίτλος του δημοσιεύματος της Courier. «Αν μιλάτε μακεδονικά, είστε Έλληνας” γράφει η Νova Makedonija. “Αβραμόπουλος: Αν είστε από τη Μακεδονία, μιλάτε ελληνικά” μεταδίδει το Kanal 5. “Αβραμόπουλος: Είστε Έλληνας από τη Μακεδονία ;” γράφει το Sky. “Αβραμόπουλος: Αφού είσαι από τη Μακεδονία, γιατί δε μιλάς ελληνικά;” αναφέρει το Press24.

Αντιδρώντας στη σφαλιάρα Αβραμόπουλου ο Σκοπιανός δημοσιογράφος έγραψε δημόσια στο προσωπικό του προφίλ στο twitter, πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει τη νοοτροπία του… “Έλληνα Μ.....α”, κατηγορώντας τον πως με όσα δήλωσε προσέβαλε τους υποτιθέμενους 'Μακεδόνες'.

Δια του λόγου το αληθές: 

Ακούστε τη στιχομυθία των δύο ανδρών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό youtube του δημοσιογράφου: