Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ από την γραμμή Μαξίμου για Μέρκελ

Στροφή 180 μοιρών κάνει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα όσα προσέφερε στην Ελλάδα η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα στρέφει τα βέλη του κατά του Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνουν λόγο για “ισχυρό σήμα διεθνώς, ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να παραμείνει ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης”, όμως λένε ότι η παρουσία της κας Μερκελ δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

“Όλα τα ζητήματα παραμένουν συνεπώς ανοιχτά. Περιμένουμε πάντα την έκθεση της τρόικας και εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το  ύψος, το περιεχόμενο, και τη χρονική κλιμάκωση του πακέτου των μέτρων” αναφέρουν στο ΠΑΣΟΚ.

Διάχυτη είναι είναι η έντονη ενόχληση για τη στάση του Φώτη Κουβέλη ο οποίος δεν θέλησε να βρίσκεται στο γεύμα με την κ. Μέρκελ. “Είναι κρίμα που σε μία κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο κ. Κουβέλης δεν θέλησε να εμφανισθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην Κυβέρνηση και να υποστηρίξουν σε μία συζήτηση με την κυρία Μέρκελ από κοινού την εθνική στρατηγική”.

Στο ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκαν και από το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα κερίδει την αξιοπιστία της και αναφέρουν: "Τα τελευταία 2,5 χρόνια υπήρξαν αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να το προβάλει και η κυβέρνηση ως επιχείρημα διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας".