Χατζηδάκης: Δεν πρόκειται να έχουμε εκλογές το Σεπτέμβριο

“Ξέρω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Κινούμαστε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί”, παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, απορρίπτοντας ωστόσο κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

“Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό”, ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης, και συνέχισε: “Συνειδητοποιούμε πού είμαστε αυτή την ώρα. Όλος ο κόσμος έχει πληγεί. Δεν πρόκειται να έχουμε εκλογές. Δεν είναι στις προθέσεις μας. Σας μιλάω κοινωνικά και ανθρώπινα. Όλοι μας το καταλαβαίνουμε. Θέλω να είμαι καθαρός. Υπόσχομαι ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό”.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων, ο υπουργός τόνισε ότι “δε θέλουμε να εξοργίσουμε τον κόσμο” και σημείωσε πως αυτή θα γίνει με κριτήριο το πραγματικό εισόδημα και την περιουσία και θα υπάρξει προστασία και ευνοϊκοί όροι για τους μη έχοντες. Ανέφερε ακόμα πως θα υπάρχει ρύθμιση για “κούρεμα” εκείνων των δανειοληπτών που είναι σε πλήρη αδυναμία.

Όσον αφορά στην εφαρμογή του “ιρλανδικού μοντέλου”, επεσήμανε πως στο πεδίο αυτό υπάρχει δυσκολία στις σχέσεις τραπεζών-δανειοληπτών, υπογραμμίζοντας: “Πρέπει να δούμε πώς θα πετύχουμε την καλύτερη συνεργασία τραπεζών-δανειοληπτών. Είναι συμφωνημένο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε από την θεωρία στην πράξη”.