ΚΚΕ: Δεν φταίει μόνο η τρόικα

Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού σχετικά με τη δαιμονοποίηση της τρόικας και μόνο κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αντώνης Σαμαράς και η Άνγκελα Μέρκελ.

“Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού αποκαλύπτουν πως όλοι αυτοί που ισχυρίζονται, ότι φταίει μόνο η τρόικα, αποπροσανατολίζουν το λαό γιατί κρύβουν τις ευθύνες και την ταξική στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ: Ότι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση” επισημαίνει το ΚΚΕ.

Ακόμα αναφέρει ότι “όλα δείχνουν πως το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει Μέρκελ - Παπανδρέου προχωράει και εμπλουτίζεται. Οι κοινές μπίζνες γερμανικού και ελληνικού κεφαλαίου, εκτός από το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, τις ιδιωτικοποιήσεις, περιλαμβάνουν, μέσω της αξιοποίησης του μηχανισμού της Τοπικής Διοίκησης, και την λεγόμενη διαχείριση των απορριμμάτων, γενικότερα την περιβαλλοντική βιομηχανία που έχει υψηλά κέρδη.”

Τέλος, τονίζει ότι “οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεμπερδεύουν με τα διλήμματα και τις αυταπάτες. Η πάλη για κατάργηση των μνημονίων συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ. Όσοι το κρύβουν λένε στο λαό ψέματα.”

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...