Μητσοτάκης: Προσπαθήσαμε να μείνουνε πιστοί στις μνημονιακές δεσμεύσεις

“Οι προσπάθειες μας, ακόμα και αν μερικές φορές ενέχουν στοιχεία οριζόντιων παρεμβάσεων, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

“Προσπαθήσαμε να μείνουμε πιστοί στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις” ανέφερε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια αναφορικά με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το υπουργό, τα ζητήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν πολλά αλλά όπως εξήγησε “προσπαθήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε με συνέπεια διαφάνεια αλλά και να μείνουμε πιστοί στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις”

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε και μια δημιουργική υπέρβαση των δεσμεύσεων ώστε να χτίσουμε μια δημόσια διοίκηση που θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών και των καιρών”.

O κ. Παπούλιας από την πλευρά του, αναφέρθηκε στη σημασία της δικαιοσύνης κατά την λήψη αποφάσεων, με τον κύριο Μητσοτάκη να συμφωνεί.

“Οι προσπάθειες μας, ακόμα και αν μερικές φορές ενέχουν στοιχεία οριζόντιων παρεμβάσεων, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες. Αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και με τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε, αλλά θα είναι και ένας μπούσουλας από δω και στο εξής για τις κινήσεις μας”, συμπλήρωσε ο κύριος Μητσοτάκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι ο ρόλος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι διττός καθώς θα πρέπει από την μια να καλύπτει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και από την άλλη να δημιουργεί τις συνθήκες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.