Στη Βουλή η ΝΕΡΙΤ

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, μια ημέρα μετά από την απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

Μιλώντας χθες στη Βουλή ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα βγει η προκήρυξη για τις πρώτες 500 θέσεις εργασίας στη ΝΕΡΙΤ από τις 2.000 που προβλέπονται.

Ο Π. Καψής αναφέρθηκε στην απόσυρση, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από το πολυνομοσχέδιο του άρθρου που έδινε πλήρη αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σημείωσε ότι στην πραγματικότητα το κόστος της λύσης που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι οι αποζημιώσεις. "Όμως όταν πληρώνεις αποζημιώσεις, απαλλάσσεσαι από βάρη", επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που έχει με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκτίμησε ότι "έχουν απαντηθεί όλα τα πρακτικά ζητήματα. Φοβάμαι όμως ότι υπάρχει μία ομάδα συνδικαλιστών και ενδεχομένως πολιτικών στελεχών, που είναι αποφασισμένη να μην φύγει από το κτίριο ΕΡΤ". "Υπάρχει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα αποφασισμένη να μείνει μέχρι το τέλος. Αυτό δεν θα γίνει", πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι "οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης, θα βρεθούν έξω και αυτό θα είναι αρνητικό".

Απεργία στα ιδιωτικά κανάλια

Σε απεργία στα ιδιωτικά κανάλια-μετόχους της Digea (Alpha, ΑΝΤ1, Mega , Μακεδονία, ΣΚΑΙ και STAR ) προχωρούν από σήμερα οι Ενώσεις του Tύπου.