Βαρβιτσιώτης: Κανένα ενδεχόμενο μείωσης μισθών στους ένστολους

Δεν έχει ζητηθεί καμία μείωση προσωπικού στο υπουργείο και δεν υφίσταται ενδεχόμενο επιπλέον μείωσης μισθών και συντάξεων, ειδικότερα για τους ένστολους, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αν η χώρα έχει κρατηθεί σε περίοδο κρίσης, αυτό οφείλεται στην αυτοθυσία των ενστόλων και υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα του Λιμενικού δείχνουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο έργο τους, από ότι προ κρίσης.

"Θα είμαι απόλυτος σύμμαχός σας, ώστε να μην κοπεί ούτε μισό ευρώ", σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και εξέφρασε την πρόθεσή του να διαθέσει στα ταμεία του Λιμενικού σημαντικό τμήμα από το τέλος πλόων. Επανέλαβε επίσης την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα μέσα στο 2013, με τρόπο πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προσωπικό του στόχο για δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού, καθώς και για θεσμοθέτηση του τρόπου εισαγωγής των επιτυχόντων σε αυτή μέσω πανελληνίων εξετάσεων.