“Κοστούμι” από Τσίπρα με σκληρούς χαρακτηρισμούς

Δηλητήριο έσταζε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο στάδιο Tae Kwon Do στο Φάληρο, για όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, ασκώντας πολύ σκληρή κριτική τόσο σε υπουργούς, όσο και για στην πολιτική που όπως είπε στοχεύει σε “ανθρωποθυσίες, στις οποίες στοχεύουν οι δανειστές.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στην περίπτωση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την ονομασία ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση), της μεταβατικής συχνότητας, “το μόνο που λείπει είναι ένα 'Ν' για να γίνει ΔΝΤ, η τηλεόραση των δανειστών”.

Διαβάστε αναλυτικά μέρος της ομιλίας: 

“Αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, ούτε ίχνος ευαισθησίας. Γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα και οι δανειστές. Ανθρωποθυσίες απαιτούν οι δανειστές. Ο οδοστρωτήρας της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ισοπεδώνει κάθε μέρα κι άλλα δικαιώματα κι άλλους ανθρώπους. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι που δεν είναι ούτε τεμπέληδες, ούτε επίορκοι γιατί βρίσκονται εκεί που βρίσκονται μέσω ΑΣΕΠ.”

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε: “Έρχεται ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που στέλνει εργαζόμενους ανθρώπους στον Καιάδα. Ούτε επίορκοι είναι ούτε διορισμένοι, γιατί βρίσκονται εκεί που βρίσκονται μέσω ΑΣΕΠ”. Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε από το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδεολογική-ιδρυτική Διακήρυξη του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπάλληλοι στους δήμους προγράφονται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των εκτελεσμένων”

Αυτοί προγράφονται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των εκτελεσμένων που ζητούν οι δανειστές. Το πολυνομοσχέδιο είναι η αιτία που τη στιγμή που εμείς συνεδριάζουμε, δήμοι και εργαζόμενοι είναι στους δρόμους και εμείς πρέπει να δώσουμε μήνυμα ότι είμαστε μαζί τους σε αυτό τον αγώνα και θα τον κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα”,δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα δώσουμε αγώνα μέχρι να ανατραπεί η κυβέρνηση των μνημονιακών συνεταίρων για την ανάδειξη μίας κυβέρνησης Αριστεράς, που θα δώσει ελπίδα και θα ανοικοδομήσει τη χώρα. Μέρες του συνεδρίου έγινε και κάτι άλλο ευτράπελο. Ξεκίνησε να εκπέμπει πειρατικά, από έναν υπάλληλο όλων όσων έχουν την ιδιωτική τηλεόραση, ένα”, σημείωσε ο κύριος Τσίπρας.

Σε ό, τι αφορά την ΕΡΤ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: “Αφαίρεσαν το Ε και έμεινε το ΔΤ. Το μόνο που τους μένει είναι να την κάνουν ΔΝΤ. Η τηλεόραση των δανειστών. Εμείς όμως δεν αναγνωρίζουμε κακέκτυπα και πειρατικές εκπομπές, αναγνωρίζουμε την ΕΡΤ, την οποία θα αποκαταστήσουμε όταν θα έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε δημοκρατικά για το μέλλον αυτού του τόπου”.

Η νέα κυβέρνηση χειρότερη από την προηγούμενη”

Η νέα κυβέρνηση που δημιουργήθηκε μετά τη ΔΗΜΑΡ είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Θα ρίξει την κοινωνία σε ακόμα χειρότερη δίνη. Βλέποντας τα έργα τους μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα συμπεράσματα. Στηρίχτηκε από τους δανειστές και την κυρία Μέρκελ για να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή”.

Μητσοτάκης, ο νεκροθάφτης της Δημόσιας Διοίκησης”

Σκληρή ήταν και η κριτική του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης: “Ο κύριος Μητσοτάκης, όπου ανέλαβε αυτό τον άχαρο ρόλο του νεκροθάφτη της Δημόσιας Διοίκησης, δήλωσε ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, αλλά δεν μας εξήγησε αν είναι τόσες απολύσεις που δεν προλαβαίνει να τις υπογράψει και γι' αυτό δεν κοιμάται ή επειδή νιώθει τύψεις.

Και συνεχίζοντας είπε: “Ο κύριος Χατζιδάκις που ετοιμάζει νόμο για να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου, αναρωτήθηκε γιατί οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γι' αυτό και όχι για τα απογεύματα του Σαββάτου;”.

Η κυρία Μπακογιάννη που χαριεντίζονταν με έναν από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι τη θλίβει η κατάσταση αλλά θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο”.

Ο κύριος Βενιζέλος απαίτησε να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος”

Ο κύριος Βενιζέλος δεν τολμά να ξεμυτίσει σε κοινή θέα, απαίτησε με ειδική τροπολογία να έχει δικαίωμα να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος”.

Την ώρα που η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας, όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής ζει στο δικό της κόσμο. Είναι εντεταλμένοι της τρόικας και των δανειστών και όσο τους αφήσουμε στην εξουσία, τόσο πιο επικίνδυνοι θα γίνονται και τόσο πιο μοχθηροί απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Απάντηση σε Γλέζο

Αναφερόμενος στην ομιλία του Μανώλη Γλέζου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη. Έχει αυτές τις απόψεις σταθερά από το 2003 έως σήμερα. Του πιστώνω αυτή τη σταθερότητα και αυτή την υπομονή. Είναι απόψεις που τις εξέφρασε με θάρρος όπως πάντα όχι μόνο τώρα, αλλά και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που προηγήθηκε, άρα δεν θέλω να παριστάνω ούτε τον ανήξερο ούτε τον αιφνιδιασμένο. Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη. Δεν με κάκιωσε η ομιλία του, το τονίζω. Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία, μόνο στενοχωριέσαι. Στενοχωρήθηκα όχι για τις απόψεις, αλλά γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μίας εκ των συνιστωσών και όχι ως εκπρόσωπος μιας γενιάς αντίστασης και θυσιών. Είναι εκείνος, που εκπροσωπεί τη συνισταμένη των αγώνων, της αντίστασης, της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων. Όλα εκείνα που έκαναν την Αριστερά να επιβιώσει από διωγμούς και παρανομίες”.