Ταμήλος: Τουλάχιστον 10 βουλευτές της ΝΔ πιέζουν τον Κυριάκο

Για "τουλάχιστον 10 βουλευτές της ΝΔ" που ασκούν πιέσεις στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για το πολυνομοσχέδιο και το ζήτημα της κινητικότητας ώστε να μη γίνουν απολύσεις έκανε λόγο ο Μιχάλης Ταμήλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε κατ' αρχάς στο ζήτημα των δημοτικών αστυνομικών και έκανε λόγο για διαβεβαιώσεις από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη. "Μας το είπε στην εσωτερική συγκέντρωση και φαντάζομαι ότι θα το πει και στις επιτροπές (της Βουλής) και στην Ολομέλεια. Το μείζον είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις των ανθρώπων. Ημασταν 30 βουλευτές" είπε ο Μιχάλης Ταμήλος.

Για τους φύλακες των σχολείων επεσήμανε ότι: "Το άλλο, στο οποίο είμαστε σε διαβούλευση, είναι οι ΔΕ της σχολικής φύλαξης να πάνε σε αντίστοιχες κενές θέσεις, πάνω από 2.200, σε άλλα υπουργεία, διότι η κινητικότητα θα εξασφαλιστεί έτσι, όταν εμφανίζουμε 2.500-3.000 θέσεις κενές. Αυτό είναι κινητικότητα".

"Ζητάμε, λοιπόν, μέχρι την Τρίτη, που θα μπει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, να ανακοινωθεί ο αριθμός αυτών που θα μπουν στην κινητικότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έτσι ώστε να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση ότι δεν πρόκειται για απολύσεις, αλλά για κάλυψη αναγκών στο Δημόσιο. Αυτό, δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι, που έχουμε ενημέρωση όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στη Συγγρού, θα το απαντήσει και θέλω να πιστεύω ότι με την πίεση που ασκούμε τουλάχιστον 10 βουλευτές, γιατί δεν είμαι μόνον εγώ, ότι θα πάρουμε την απάντηση που θέλουμε και θα λύσουμε το πρόβλημα της εργασιακής σχέσης αυτών των ανθρώπων" είπε.