Καψής: Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών

Μία μέρα μετά το νέο, μεταβατικό σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης που βγήκε στον "αέρα", ο αρμόδιος για το θέμα υφυπουργός μίλησε ζωντανά στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που δεν φεύγουν από την Αγία Παρασκευή", είπε ο κ. Καψής και τόνισε: "Έχει επικρατήσει μία λάθος λογική. Οδηγούμεθα σε καταστάσεις σε βάρος των εργαζομένων".

Μετά τις αλλεπάλληλες, όπως ανέφερε, συναντήσεις που είχε με μερίδα εργαζομένων, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει μία διαφωνία για τις δίμηνες συμβάσεις ενώ τα έχουν "βρει" σε θέματα όπως η πλήρης αποζημίωση, κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση κ.ά.

"Αμφισβητώ ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ θέλει να συνεχιστεί η κατάληψη", πρόσθεσε και υποστήριξε ότι από την πλευρά τους, παρότι η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή, "Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να δώσουμε κάτι άλλο".

Είπε ακόμη ότι "το Δημόσιο είναι πειρατής του εαυτού του. Ποιανού είναι η Δημόσια Τηλεόραση; Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν".

Ανέφερε ότι θα προσληφθούν λιγότεροι υπάλληλοι στη νέα τηλεόραση.

Πάντως, διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή και είπε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Όταν θα καταλάβουν ότι λειτουργούν σε βάρος του, θα αλλάξουν". Και πρόσθεσε: " Η προσπάθεια είναι να πάμε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Υπάρχουν και άλλα στούντιο πέραν της Αγίας Παρασκευής".

Τόνισε δε ότι: "ζητήσαμε να ανοίξει η Αγία Παρασκευή. Θέλαμε να γίνει αξιοπρεπής εκπομπή για να μην υπάρξει πρόβλημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε όμηροι. Είναι μία λύση ανάγκης αυτή. Είναι λάθος η στάση των συνδικαλιστών της ΕΡΤ".