Στην κινητικότητα 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας

Στην κινητικότητα μπαίνουν μέχρι το 2014, 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, με τους πρώτους 1.250 να μπαίνουν σε κινητικότητα έως το τέλος του έτους

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα, θα μπουν σε διαθεσιμότητα, λαμβάνοντας το 75% του μισθού, αλλά το αργότερο μέσα σε δύο μήνες, θα τοποθετούνται σε άλλη δομή, όπου θα υπάρχει ανάλογη οργανική θέση, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας και όπως σημείωσε υπάρχουν κενά στο χώρο της Υγείας και αυτό επιτρέπει "να κάνουμε μόνο μετακινήσεις και όχι απολύσεις". "Από όπου μπορούμε να πάρουμε εργαζόμενους που θα μας φανούν χρήσιμοι, θα τους πάρουμε. Οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στη διαθεσιμότητα" ανέφερε. Είπε ακόμη ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις ακόμη και μετά το πρόγραμμα κινητικότητας σε ειδικότητες, όπως νοσηλευτές τραυματιοφορείς κλπ.

Για τον ΕΟΠΥΥ και τα δημοσιεύματα περί σπατάλης επεσήμανε πως δυστυχώς, έχει χαθεί ο έλεγχος στον οργανισμός και θα ενταθούν οι έλεγχοι.