“Πράγματι για όλα αυτά φταίω εγώ…”

Με διάθεση ειρωνίας απάντησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, στις αιχμές που άφησε ο υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Γ. Δατσέρης, για την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και προσωπικά κατά του ίδιου του υπουργού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δατσέρης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, συνέδεσε την αυτοκτονία του πρώην βουλευτή, Λεωνίδα Τζανή, με την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δατσέρης ανέφερε ότι από το 2000 έως σήμερα πέρασαν 12 χρόνια και κάποιες υπηρεσίες, αρχές αυτού του τόπου, και η Δικαιοσύνη έχουν λόγο γιατί δεν εκκαθαρίστηκε η υπόθεση που αφορούσε και ταλάνισε τη ζωή του Λεωνίδα Τζανή.

Επίσης, τόνισε: “Δεν μπορώ να υποθέσω ότι μπορεί να υπάρχει υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος αναλαμβάνει αυτό το υπουργείο, κάθεται πάνω από τρεις μήνες και μπορεί να αισθάνεται ότι είναι εκπρόσωπος συνδικαλιστικός δικηγόρων και δικαστών”.

Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιώτης, αναφορικά με την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, απάντησε στον Δατσέρη: “Ζητώ συγγνώμη κ. Δατσέρη, διότι επί περίπου 22 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και επί 8 χρόνια η ΝΔ, δεν καθιέρωσαν την ηλεκτρονική δίκη και δεν προχώρησαν στη μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα μόλις τα τελευταία χρόνια να αποτελεί για εμάς προτεραιότητα”.

Και πρόσθεσε: “Ζητώ συγγνώμη επειδή στη χώρα μας αντιστοιχεί ένας δικαστής προς ένα δικαστικό υπάλληλο, ενώ στην Ευρώπη η αναλογία είναι ένας δικαστής προς πέντε δικαστικούς υπαλλήλους. Έτσι, μεταξύ άλλων, τα Ειρηνοδικεία Περιστερίου, Χαλανδρίου δίνουν δικάσιμο για το 2018. Ζητώ συγγνώμη διότι έχουμε φυλακές - ποντικότρυπες, όπως στα Χανιά, την Αλικαρνασσό, την 'Αμφισσα και αλλού και ότι για 9.300 θέσεις έχουμε 12.300 κρατούμενους”.

“Πράγματι για όλα αυτά φταίω εγώ. Ουδείς άλλος, επειδή για τρεις μήνες που είμαι στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αξιοποίησα τις τεχνολογικές εξελίξεις, δεν μηχανοργάνωσα τα δικαστήρια, δεν προσέλαβα δικαστικούς υπαλλήλους και δεν προχώρησα στον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος”, κατέληξε ο υπουργός.

Επί του προσωπικού, ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε: "Όσον αφορά στα περί συνδικαλιστικού εκπροσώπου δικαστών και δικηγόρων, επειδή είστε ευφυής ως εκπρόσωπος, μάλιστα, κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ανακαλύψτε ένα νέο ψεύδος. Αυτό μούχλιασε".