“Ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές”

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι επέλεξε σκόπιμα τη ρήξη στο ζήτημα της ΕΡΤ προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές “επειδή δε βγαίνει το πρόγραμμα”, αλλά “ανέκρουσε πρύμνα γιατί δεν του βγήκε”.

Τόνισε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση στη νοοτροπία του κ. Σαμαρά είναι η λειτουργία μονοκομματικής κυβέρνησης και επιμένει σε αυτό, επισημαίνοντας ότι μετά τον ανασχηματισμό, από πλευράς ΝΔ η κυβέρνηση έκανε “τρία κλικ δεξιά”.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι “δεν μπορούμε να μιλάμε για στρατηγική συμφωνία με τη ΝΔ ως τη μόνη προοπτική για τη χώρα” και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει γραπτό κείμενο για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Επιπλέον, σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρά βήμα-βήμα και να αποφασίζει τι θα ψηφίζει και τι όχι.

Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε εξάλλου λόγο για “απόλυτη παραχάραξη της ιστορίας, της διαδρομής και της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ” από πλευράς στελεχών της ΝΔ, που προχωρούν σε “συνειδητή αμαύρωση της εικόνας του Ανδρέα Παπανδρέου” και προειδοποίησε ότι “καμία παράταξη που βουλιάζει στην αμνησία και την αμεριμνησία της δεν έχει μέλλον”.