Όταν η Άγκελα…έγνεψε στον Αντώνη

H αλήθεια είναι ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μας έχει συνηθίσει σε εκδηλώσεις συμπάθειας. Κι αυτό γιατί μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, έδινε την αίσθηση της απόμακρης σιδηράς κυρίας, η οποία διαφεντεύει το γερμανικό λαό και καθορίζει εν πολλοίς την τύχη της χώρας μας σε ό, τι αφορά τις ελληνικές περιπέτειες των τελευταίων ετών.

Σήμερα ωστόσο, η κυρία Μέρκελ, φάνηκε πιο ανθρώπινη. Έδειξε ένα πρόσωπο εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαμε έως τώρα γνωρίσει, καλώντας τον πρωθυπουργό της χώρας μας, Αντώνη Σαμαρά, κοντά της. Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις και η Γερμανίδα καγκελάριος το απέδειξε, καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρεθεί - σχεδόν στο πλάι της - για την οικογενειακή φωτογραφία μετά το πέρας της εκδήλωσης που διοργάνωσε η κυβέρνηση της χώρας της για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρωπαική Ένωση.

Ένα νεύμα ήταν αρκετό για να βρεθεί κοντά της ο κύριος Σαμαράς, τη στιγμή που η καγκελάριος αγνόησε επιδεικτικά το πρωτόκολλο, καλώντας τον κοντά της. Η ελληνική κυβέρνηση θα προτιμούσε η στήριξη να μεταφραστεί πέρα από ένα απλό κάλεσμα και σε συγκεκριμένη έμπρακτη βοήθεια είτε με την χαλάρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, είτε με αναπτυξιακή βοήθεια.

Το ζητούμενο πάντως αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί μία λύση στις σημαντικότατες διαπραγματεύσεις, με την Τρόικα και τη διευθέτηση στο θέμα των 12.500 μετακινήσεων προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ από το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας.