“Όχι” Κουβέλη στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Την αντίθεσή του με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και με την απελευθέρωση του ωραρίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της ανεργίας, ενώ όπως είπε, προμηνύονται περισσότερη συρρίκνωση και λουκέτα για τις μικρές επιχειρήσεις, που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος προχώρησε στη συγκρότηση κίνησης με την ονομασία “Συμμαχία για την Κυριακή”. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στόχος της νέας κίνησης είναι να αποτρέψει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων την Κυριακή, ενώ έχουν κληθεί να μετάσχουν η Εκκλησία της Ελλάδος, εργοδοτικοί, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και κοινωνικές οργανώσεις.

Για το ίδιο θέμα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, συναντήθηκαν, χθες, με κλιμάκιο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), αποτελούμενο από τους Ραχήλ Μακρή και Γιώργο Ζησιμάτο.