Σήκω Ανδρέα για να δεις τα παιδιά της δικομματικής !

Την ώρα, που στην υγεία οι μαύρες τρύπες είναι δυσθεώρητες και προκαλούν φόβο και ανησυχία για το μέλλον των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες...

Την ώρα, που τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούν μαθηματικά σε νέα μέτρα και κάθε είδους παρεμβάσεις...

Την ώρα, που τα προβλήματα στα φορολογικά έσοδα και στον ελεγκτικό μηχανισμό παραμένουν...
Την ώρα, που οι επικεφαλής της τρόικας πιέζουν για απολύσεις στο Δημόσιο και το ΔΝΤ απειλεί με αποχώρηση...
 
... οι δύο, που συγκυβερνούν μαλώνουν για το πάπλωμα, όχι των μέτρων, που πρέπει να πάρουν, αλλά του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, για το αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ευθύνεται ή όχι για το πώς φτάσαμε ως εδώ. 
Η αρχή έγινε με το Μάκη Βορίδη το περασμένο Σάββατο, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας - από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος - σχολίασε: "Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου, ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή".

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Βορίδη πυροδότησε μία ομοβροντία αντιδράσεων από την Ιπποκράτους, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, να απαντά μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας το Μάκη Βορίδη "γνήσιο νοσταλγό του χουντικού παρελθόντος του", ενώ η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης, και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια".

Μάλιστα, ήταν τέτοια η αντίδραση της Ιπποκράτους, ώστε την ίδια μέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα αυτό.

Και το θέμα ίσως να είχε κλείσει εκεί, αν δε δινόταν συνέχεια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπου φαίνεται πως δεν είναι και λίγα τα στελέχη που δυσανασχετούν με τη συνύπαρξη της παράταξής τους με το “αμαρτωλό”, όπως χαρακτηρίζεται από κάποιους, ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του νέου προέδρου του ιδρύματος, “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, Κώστα Τασούλα, ότι ο ίδιος θα έλεγε χειρότερα από το Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ και ο βουλευτής της ΝΔ, Δάνης Τζαμτζής, δεν... τσιγκουνεύτηκε τις σπόντες κατά του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ειδικά για το θέμα των δηλώσεων Βορίδη, ότι ο ίδιος τα είχε πει πολύ πριν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ και συμφωνώντας απόλυτα μαζί του για το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ψηφοφόροι της Ν.Δ. τπυ γκρινιάζουν για τη συγκεβέρνηση : "Μας λένε ότι κυβερνάμε με τους κλέφτες" ! 

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ. Ήδη, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ χθες καταφέρθηκε εναντίον του Μάκη Βορίδη, ενώ σήμερα επιτέθηκε στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που το πρωί υποστήριξε ότι ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ίσως στο βάθος του μυαλού του να σκέφτεται το ίδιο με το Μάκη Βορίδη.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο διαπραγματεύεται με την τρόικα για το πώς και πότε θα πάρουμε την επόμενη δόση.
Λεπτομέρειες...