Βενιζέλος για Βορίδη: Δεν βοηθούν όσοι υπονομεύουν την κυβέρνηση

Μήνυμα σε όσους "υπονομεύουν" τις προϋποθέσεις σταθερότητας έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις μπορούν να απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, με τον σχηματισμό της δικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε: "Η πολιτική σταθερότητα είναι ένα αγαθό που το αντιλαμβάνονται και το αποζητούν όλοι οι Έλληνες. Γι' αυτό και όσοι δεν επικρότησαν ρητά, στην πραγματικά σιωπηρά κατανοούν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση που πήραμε να συγκροτήσουμε την κυβέρνηση αυτή και να πορευτούμε με σταθερότητα, προοπτική, συναίνεση. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και υπονομεύει τις ψυχολογικές ή συμβολικές προϋποθέσεις σταθερότητας, πλήττει την καρδιά του δημοσίου συμφέροντος και δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα".

Σε άλλη ερώτηση προς την Επίτροπο Μ. Δαμανάκη σχετικά με το ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη μετά από την συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης, η Επίτροπος ανέφερε ότι "το κλίμα στην Ευρώπη διαμορφώνεται με βάση τις προσπάθειες που γίνονται συνεχώς. Πιστεύω και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα δώσει τα αποτελέσματα που χρειάζονται και που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ώστε όλα να πάνε καλά. Μπορούμε να αισιοδοξούμε".