Σύνθετη ονομασία για τη νέα ΝΔ ψάχνει ο Σαμαράς

Το πράσινο φως για την νέα Ν.Δ εκτιμάται ότι έδωσε ο Α. Σαμαράς με την ομιλία του στο κλείσιμο του συνεδρίου.
Στα κομματικά γραφεία της ΝΔ συζητείται ως πολύ πιθανή και η αλλαγή του ονόματος πέρα από την αλλαγή δομών που θα επιχειρήσει ο Α. Σαμαράς. Ο ίδιος χρησιμοποίησε πολλές φορές και στην εναρκτήρια ομιλία και στην ομιλία του στο κλείσιμο του συνεδρίου την φράση "Νέα Ελλάδα" η οποία μπορεί κάλλιστα να παραπέμπει σε ονομασία.

Υπάρχει βέβαια ένα "εμπόδιο". Το όνομα ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ το έχει κατοχυρώσει ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός εθνικής άμυνας Δ. Αβραμόπουλος. Καλά γνωρίζοντες όμως του στενού επικοινωνιακού επιτελείου Σαμαρά υποστηρίζουν ότι "Το ΝΔ είναι ιστορικής σημασίας , συνδέεται με τις καλύτερες στιγμές της φιλελεύθερης παράταξης και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή" και προσθέτουν "θα ήταν ιστορικά, πολιτικά και επικοινωνιακά λάθος να αγνοηθεί η ιστορία του κόμματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να... συμπληρωθεί".

Τι σημαίνει αυτό; ότι τα επιτελεία Σαμαρά εξετάζουν και μάλλον κλείνουν σε μια νέα σύνθετη ονομασία του τύπου Νέα Ελλάδα - Νέα Δημοκρατία, μια ονομασία που δυνητικά μπορεί να περιλάβει νέες ομάδες ψηφοφόρων πχ ψηφοφόρους προερχόμενους από το κεντρώο ΠΑΣΟΚ.

Ας σημειωθεί ότι ο Α. Σαμαράς μίλησε ευθέως στο προσκλητήριο από το βήμα του συνεδρίου για το κόμμα της μεγάλης κεντροδεξίας επιβεβαιώνοντας έτσι τους στρατηγικούς του στόχους. Τα πάντα βέβαια θα κριθούν από τη πορεία των πολιτικών -οικονομικών πραγμάτων και τις αντοχές της διακομματικής κυβέρνησης.