Αβραμόπουλος: Έρχεται το τέλος των μνημονίων

«Η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα, κοιτάει μπροστά με αισιοδοξία για το μέλλον", τόνισε στην ομιλία του, στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ανέφερε μάλιστα ότι σε αυτό το νέο κάλεσμα, που απηύθυνε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, «θα είμαστε όλοι ενωμένοι, στρατιώτες στην πρώτη γραμμή".

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση κατάφερε να ανατάξει το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της χώρας και σήμερα «δίνουμε σκληρό αγώνα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση" με σκληρή δουλειά, σχέδιο και αφοσίωση.

"Πλησιάζει η ώρα που θα δώσουμε τέλος στα μνημόνια" συνέχισε, και επισήμανε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια πρέπει να συνοδευτεί από μια βαθιά τομή, μια μεγάλη συνταγματική αλλαγή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Ελλάδα πάσχει στο κράτος.

"Η Ελλάδα θα ξαναγίνει κράτος, γιατί εδώ και λίγα χρόνια κυριαρχεί η εντύπωση σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει κράτος", πρόσθεσε.

Επίσης, έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημειώνοντας ότι στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών έλειπε ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες μία μορφή.

"Πλέον υπάρχουν δύο ακόμα πορτρέτα. Του Ιωάννη Καποδίστρια και του Κωνσταντίνου Καραμανλή δίπλα στο Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο" συμπλήρωσε.

Επιπλέον είπε ότι η απόφαση για τον αγωγό ΤΑΡ είναι το πρώτο βήμα αποτελεσματικής πολιτικής και εξωστρέφειας και ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για μια Ελλάδα που θα παράγει βιώσιμο πλούτο.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον πόνο των πολιτών.

"Ήταν αυτό που μας οδήγησε εδώ και είναι δική του ευθύνη να βγούμε από την κρίση" τόνισε, θέτοντας ωστόσο έθεσε ως προϋπόθεση να υπάρξει συνεννόηση.

"Σε αυτή τη δύσκολη ώρα χρειάζονται όλοι οι Έλληνες" υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε πως τα συμπεράσματα του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ θα βοηθήσουν την Ελλάδα και την κυβέρνηση.