Στο κόκκινο το πολιτικό μπραντεφέρ Σαμαρά – Τσίπρα

Στα ύψη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς μετά τις κρίσιμες στιγμές της περασμένης εβδομάδας, οπότε η δαμόκλειος σπάθη των εκλογών βρισκόταν πάνω από τα κεφάλια των επιτελών του κυβερνητικού σχηματισμού, η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, διαρκώς κλιμακώνεται.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του κλίματος που επικρατεί είναι οι βολές που εξαπέλυσε το βράδυ της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναφερόμενος στην επιτυχή έκβαση της πορείας των αποκρατικοποιήσεων και απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Τι να κάνουμε; Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα, παρά να χαίρεται ο κ. Τσίπρας και να χάνει η Ελλάδα”.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία νέα Ελλάδα, η οποία οικοδομείται και θα είναι, όπως είπε, "πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. To χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα" πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του ο κύριος Σαμαράς, παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούντα: "Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ με την ελπίδα και το θαύμα". 

Πιο σκληρή στάση κράτησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε αναφερόμενος στην κυβέρνηση, για κόμματα, τα οποία έριξαν στην Ελλάδα στα βράχια, κυβερνώντας τη χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Ο κύριος Τσίπρας στάθηκε στη διάθεση των δύο κομμάτων “να διατηρήσουν την καρέκλα της εξουσίας”, όπως είπε, “ξεπερνώντας τη ρητορική της σύγκρουσης”.

Ενδεικτική της στάσης που κράτησε στη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η φράση του, με την οποία παρομοίασε τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης με ζευγάρι που τα έχει βρει σε όλα και οδηγείται στο γάμο, χρησιμοποιώντας ένα στίχο από τη γνωστή σε όλους ακολουθία και λέγοντας χαρακτηριστικά: “και ενώθηκαν εις σάρκαν μίαν”.

Μάλιστα μίλησε για ένα “love story” μεταξύ των δύο κυβερνητικών κομμάτων, το οποίο, όπως είπε, εξελίσσεται, θέλοντας έτσι να δείξει τη σύμπνοια που όπως υποστηρίζει έχει επέλθει μεταξύ τους.

“Παζάρεψαν μεταξύ τους τα υπουργεία, ανέδειξαν την ακροδεξιά σε ρυθμιστικό παράγοντα, επιστράτευσαν τα πιο φθαρμένα υλικά του παρελθόντος τους - φιλοδοξίες, ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες, εξαγορές και αποσκιρτήσεις. Για να μας εμφανίσουν τελικώς τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ δεν δίστασε να κάνει παραπομπή στο ποδόσφαιρο, μιλώντας για πολιτική παράγκα, η οποία προορίζεται να στεγάσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού μας. “Δεν είναι όμως παρά παράγκα -με όλες τις έννοιες. Που όσο πιο γρήγορα την κατεδαφίσει ο δημοκρατικός λαός, τόσο το καλύτερο για τη χώρα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κύριος Τσίπρας ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους στη διάρκεια της ομιλίας του, δεν δίστασε να αναφερθεί  σε "πολιτική παράγκα, η οποία προορίζεται να στεγάσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού μας", δείχνοντας με τον τρόπο αυτό και τις διαθέσεις του κόμματός του για το επόμενο χρονικό διάστημα και τη στάση που αναμένεται να κρατήσει τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.