Λυκούδης: Κάναμε όλοι λάθη που οδήγησαν στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

Για λάθη που έγιναν, όχι μόνο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, και τα οποία οδήγησαν στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα, μίλησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

“Η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε πολλές φορές από λάθη και παραλείψεις, δε λέω μόνο δικά σας, όλων μας, και οδήγησε προ ημερών στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση”, τόνισε ο κ. Λυκούδης, που πρόσθεσε ωστόσο: “Ο προορισμός μας όμως, ο στόχος, παραμένει ίδιος: η σημερινή βασανιστική πορεία της πατρίδας μας να έχει αίσιο τέλος. Και σ' αυτήν την πορεία θα βρεθούν και πάλι σημεία σύγκλισης και ευκαιρίες να αποδείξουμε ότι διδαχτήκαμε από τα λάθη μας”.

Όπως επεσήμανε ο Σπύρος Λυκούδης, η αλληλοκατανόηση και η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συναίνεση, δύο παράγοντες που μαζί συνιστούν προαπαιτούμενα κάθε σύγχρονης Δημοκρατίας και υπηρετούν απόλυτα την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Λυκούδης σχολίασε ότι “δε φτάνει να εξασφαλίζουμε τη δόση των δανεικών, δε φτάνει καν η μείωση του χρέους, εξηγώντας ότι “περιεχόμενο στην έννοια της προόδου της ελληνικής κοινωνίας θα δώσουμε, όταν απαντήσουμε λειτουργικά και κοιτώντας το μέλλον στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και της εκπαίδευσης, στο σχεδιασμό ενός σταθερού, δίκαιου και αποδοτικού φορολογικού συστήματος και μηχανισμών ελέγχου, αν παρέμβουμε με ολοκληρωμένη πολιτική στον πρωτογενή τομέα και τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης”.

Καταλήγοντας, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ευχήθηκε καλή δουλειά στην κυβέρνηση, καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, και τόνισε με νόημα: “Πιστεύω πως ο αγώνας ο καλός συνεχίζεται. Από όλους μας. Με δεδομένες τις διαφορές μας”.