Δεν θα εμφανιστεί στην προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου

Με υπόμνημα αναμένεται να καταθέτει την Πέμπτη ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τη λίστα Λαγκάρντ στην Προανακριτική Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να μην εμφανιστεί στην Προανακριτική.

Με την εξέταση του κ. Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να κλείσει ο κύκλος της πολύμηνης κοινοβουλευτικής διερεύνησης της υπόθεσης, ωστόσο ορισμένες πληροφορίες επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει νέα κατάθεση Βενιζέλου.

Ο πρώην υπουργός που ελέγχεται για την αφαίρεση τριών αρχείων με λογαριασμούς συγγενών του από τη λίστα, αλλά και για τη μη αξιοποίηση του περιεχομένου της, έχει κληθεί από την Προανακριτική για την 27η Ιουνίου μετά και την κατάθεση του πορίσματος του ΣΔΟΕ που καταγράφει φοροδιαφυγή για τους συγγενείς του πρώην υπουργού, την οποία ωστόσο οι ίδιοι αρνούνται.

Ηδη, η προανακριτική επιτροπή έχει θέσει καταληκτική ημερομηνία για ολοκλήρωση των εργασιών της την 4η Ιουλίου, με στόχο να τηρηθεί η προθεσμία και να περάσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο με ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής μετά την κατάθεση και του σχετικού πορίσματος από την Προανακριτική.