FT: Πρώτη δουλειά του Κυρ. Μητσοτάκη οι απολύσεις στο Δημόσιο

Εκτενές άρθρο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Financial Times, με τίτλο “Ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς προχωρά σε ανασχηματισμό για να αποφύγει πρόωρες εκλογές”.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι δύο “νεώτεροι πολιτικοί”, όπως χαρακτηρίζονται, προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, ανέλαβαν δύο πολύ σημαντικά υπουργεία, στα οποία οι μεταρρυθμίσεις μέχρι τώρα προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Πρόκειται για τους Κυριάκο Μητσοτάκη (υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και Άδωνι Γεωργιάδη (υπ. Υγείας).

Ειδικά για τον κ. Μητσοτάκη, οι Financial Times επισημαίνουν ότι η πρώτη του δουλειά θα είναι να καταρτίσει τη λίστα με τα 2.000 ονόματα υπαλλήλων που θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο ως τις 30 Ιουνίου, ενώ ακόμα 2.000 υπάλληλοι θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2013.

Όσο για τον κ. Γεωργιάδη, τονίζεται ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις υπέρογκες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αποδίδονται στην καθυστέρηση του κλεισίματος δεκάδων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, καθώς και στο συνεχιζόμενο πρόβλημα υπερσυνταγογράφησης από την πλευρά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.