Ένας “φουλ μνημονιακός” αναλαμβάνει την Υγεία

Γαλάζιο χρώμα και μόνο έχει το υπουργείο Υγείας, καθώς από το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετήθηκε κανένα στέλεχος σε ένα υπουργείο όπου αναμένεται ένα θερμό καλοκαίρι και ένας ακόμη πιο... καυτός χειμώνας.

Το υπουργείο βρίσκεται πολύ ψηλά στη μνημονιακή ατζέντα και στις συναντήσεις της Τρόικας με την κυβέρνηση και οιυπουργικοί θώκοι είναι πλέον παρελθόν για τους κκ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά, υπουργό και αναπληρωτή υπουργό, καθώς και για την υφυπουργό της ΔΗΜΑΡ, κυρία Φωτεινή Σκοπούλη.

Στο γραφείο του υπουργού μπαίνει από σήμερα ο κατα δήλωση του "φουλ μνημονιακός" κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο κ. Αντώνης Μπέζας ως υφυπουργός και η κυρία Ζέτα Μακρή (υφυπουργός).

Η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ είναι ύψους 2 δισ. ευρώ και η Τρόικα ζήτησε ήδη τη λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών του, έχοντας δώσει μάλιστα τελεσίγραφο.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αλλά φαίνεται πως ο ΕΟΠΥΥ θα περιληφθεί στις αρμοδιότητες του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ στο τραπέζι μένουν και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Πάντως τόσο η νέα κυβέρνηση, όσο και ειδικά το υπουργείο Υγείας, μετρούν μια απώλεια, πριν καν γίνει η ορκωμοσία, καθώς λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των προσώπων η Σοφία Βούλτεψη αρνήθηκε να αναλάβει και τη θέση της πήρε η Ζ. Μακρή. Σημειώνεται ότι η κ. Μακρή μέχρι τον Μάρτιο δεν ήταν στη Βουλή, όμως πήρε τη θέση του Αθ. Νάκου που έφυγε από τη ζωή. Έτσι μέσα σε λίγους μήνες όχι μόνο μπήκε στο Κοινοβούλιο, αλλά πήρε και κυβερνητική θέση.