Η ευχή της Άνγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά

Την ευχή να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η θετική πορεία που ακολουθεί η οικονομία στην Ελλάδα έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την ξεχωριστή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα στη Βιέννη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι συνομιλίες των δύο ηγετών περιστράφηκαν κυρίως γύρω από οικονομικά θέματα.

Παράλληλα, την προθυμία της Αυστρίας να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω Αυστριακών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη μακρά συνομιλία τους ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της σημερινής Συνόδου Κορυφής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης μία κατ' ιδίαν συζήτηση για αρκετή ώρα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έντα Κένι.