Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το Εθνικό Κτηματολόγιο, επί των άρθρων και των τροπολογιών του.

Νωρίτερα, από τη Βουλή είχαν αποχωρήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή δεν συζητήθηκε η τροπολογία για την ΕΡΤ, ενώ η Χρυσή Αυγή απουσίαζε κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου στα άρθρα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ) και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ, που μετονομάζεται σε Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο λύνονται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με θέματα γης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο αντανακλά τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης και αποτελεί τον πυρήνα ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Τη διαφωνία του με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, αναφορικά με τους προϊστάμενους των Κτηματολογικών Γραφείων, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης και τάχθηκε κατά.