FAZ: Ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύεται χάρτινος τίγρης

Με “χάρτινο τίγρη” παρομοιάζει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σχολιάζοντας πως η απόφαση που ελήφθη για την ΕΡΤ ήταν επιπόλαια και ανεπαρκώς προετοιμασμένη και ότι ο ίδιος κινδυνεύει να χάσει την εξουσία.

Σύμφωνα με τη FAZ, ο πρωθυπουργός πόνταρε στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν είχαν θετική άποψη για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όμως ουσιαστικά έλαβε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει την απαραίτητη βουλευτική ισχύ για να μετατρέψει τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε νόμο.

Το γεγονός αυτό, συνεχίζει ο αρθρογράφος, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να αρχίσει τη διαπραγμάτευση με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, όμως παράλληλα δέχτηκε και νέο πλήγμα από την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ορίζει ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει άμεσα.

Κατόπιν, ο αρθρογράφος διερωτάται αν πίσω από την ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά υπήρχε κάποια πολιτική πρόθεση. “Μήπως ο πρωθυπουργός αποσκοπούσε επίτηδες στη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και την εξαγγελία νέων εκλογών, έχοντας υπ' όψιν κάποιες δημοσκοπήσεις για την εκλογική ισχύ των κομμάτων;”, σημειώνει.

“Στην περίπτωση της ΕΡΤ, ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύεται περισσότερο ότι ήταν χάρτινος τίγρης, όχι στρατηγός”, καταλήγει το άρθρο.