“Αρκεί ένα λογότυπο για να εκτελεστεί η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ”

“Η Ελλάδα απέφυγε την αβεβαιότητα των πρόωρων εκλογών, όμως η διαφωνία για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποδυνάμωσε τον πρωθυπουργό και ενίσχυσε την έλλειψη εμπιστοσύνης στον ασταθή συνασπισμό”.

Με αυτήν την εισαγωγή ξεκινά το άρθρο του πρακτορείου Reuters για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά και τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ, αλλά και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Αίσθηση προκαλεί πάντως η τοποθέτηση ενός στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που επικαλείται το πρακτορείο, ότι “ακόμα και η μετάδοση μόνο ενός λογοτύπου θα ήταν αρκετή για να συμμορφωθούμε με τη δικαστική απόφαση”, την ίδια στιγμή που ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει και πάλι με το παλιό της 24ωρο πρόγραμμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξυγίανσή της.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ φαίνεται να ανακουφίζει τις αγορές, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να καταγράφει σήμερα σημαντικά κέρδη, όμως οι διαφωνίες για το πώς θα ξανανοίξει η ΕΡΤ υπάρχουν ακόμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο Reuters, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως πόνταρε στο ότι θα μπορούσε να επιβάλει στους εταίρους του το κλείσιμο της ΕΡΤ, μια και αυτοί δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, όμως αναγκάστηκε να κάνει πίσω, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος όχι μόνο με τις αντιδράσεις από τους εταίρους του, αλλά και με τις διαμαρτυρίες πολιτών.