Tagesspiegel: Η ΕΡΤ δεν ήταν το ελληνικό ARD, αλλά η ελληνική Pravda

“Η ΕΡΤ δεν ήταν το ελληνικό ARD, αλλά μάλλον μία Πράβντα”, σχολιάζει μεταξύ άλλων σε άρθρο της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, κάνοντας λόγο για περιστατικά διαφθοράς και χειραγώγησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και επιρρίπτοντας ευθύνες για την κρίση κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

“Αναμενόταν να είναι μία κίνηση που θα έκοβε το γόρδιο δεσμό και θα έδειχνε στην πράξη την αποφασιστικότητα για αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα”, επισημαίνεται στο άρθρο, που συνεχίζει: “Ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμούσε με το κλείσιμο της ΕΡΤ να στείλει ένα μήνυμα. Όμως η μονομερής απόφαση τερματισμού του σήματος βύθισε τον τρικομματικό συνασπισμό στην πιο βαριά του κρίση μέχρι σήμερα”.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο πρωθυπουργός, με την απόλυση των 2.700 εργαζομένων της ΕΡΤ, προχωρά σε ένα μεγάλο βήμα προσέγγισης στην απαίτηση της τρόικας για κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου, όμως “ο Σαμαράς πιθανόν υποτίμησε τις πολιτικές αναταράξεις της απόφασής του”.

Όσο για το ενδεχόμενο εκλογών, η Tagesspiegel επισημαίνει πως αυτές θα σήμαιναν νέες εντάσεις για την Ελλάδα, καθώς η προεκλογική περίοδος θα σήμαινε “πάγωμα” ή και τερματισμό του προγράμματος βοήθειας, ειδικά αν τις εκλογές τις κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.