Άδωνις: Αν το ΣτΕ δικαιώσει την ΠΟΣΠΕΡΤ, σημαίνει πολιτική παρέμβαση

Για πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώσει την ΠΟΣΠΕΡΤ και κρίνει αντισυνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, οι δικαστές στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είναι εκλεγμένοι από το λαό για να λύνουν πολιτικά προβλήματα, κάτι που είναι αρμοδιότητα των πολιτικών, αλλά δουλειά τους είναι να αποφασίζουν για την τυπική νομιμότητα και μόνο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, είχε ζητήσει να ανοίξει η ΕΡΤ με το πρόγραμμα που είχε μέχρι πρότινος και να συσταθεί μία επιτροπή που θα αναλάβει να καταλήξει σε ένα πόρισμα για την εξυγίανση της ΕΡΤ εντός τριών μηνών. Σχολιάζοντας την τοποθέτηση αυτή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: “Θα αφήσουμε τα τρωκτικά για τρεις ακόμα μήνες να τρώνε τα λεφτά της ΕΡΤ;”. Απαντώντας, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι θα μπορούσε να γίνει και σε λιγότερο χρονικό διάστημα, ακόμα και σε δύο ή τρεις εβδομάδες, όμως θα πρέπει να γίνει με δημοκρατικό τρόπο και όχι με πρακτικές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.