Φ. Κουβέλης: Δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές

Την αντίθεση στου στο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές , τονίζει για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης ενός τέτοιου ενδεχομένου στον πρωθυπουργό.  

Σε συνέντευξη του στο Associated Press, ο Φωτης Κουβέλης  δηλώνει ότι αυτό που επιλέγει η ΔΗΜΑΡ "είναι να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο", ωστόσο τονίζει ότι η αντοχή της κυβέρνησης "εξαρτάται και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρωτίστως από το μεγαλύτερο κόμμα, τη ΝΔ και από τον πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά". 

"Εμείς θέλουμε να υπάρχει ο κοινός πολιτικός τόπος και σεβασμός μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακριβώς για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου. Δεν είναι κατά συνέπεια δική μας επιλογή να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές" λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 Σε ερώτηση του πρακτορείου για το αν υπάρχει μια μέση λύση και εάν μπορεί να βρεθεί  ένας συμβιβασμός στο θέμα της ΕΡΤ, ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε ότι "η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού, έχει ανάγκη αναδιαρθρώσεων, αλλά πρέπει να είναι ανοιχτή" ενώ για το ενδεχόμενο μιας ενδιάμεσης λύσης (να κλείσει η ΕΡΤ και να ανοίξει σε 10 ημέρες με κάποιες απολύσεις), ξεκαθαρίζει ότι για τη ΔΗΜΑΡ "δεν υπάρχει αυτή η λύση ως ενδεχόμενη συμβιβαστική λύση".