Ανένδοτος ο Κουβέλης – Απαιτεί άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυροσβεστική παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εκτονωθεί η ενδοκυβερνητική κρίση με φόντο το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Νωρίτερα την πόρτα του γραφείου του Φώτη Κουβέλη στην Αγ. Κωνσταντίνου πέρασε ο υπουργός Επικρατείας, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να πέσουν οι τόνοι και να είναι έτοιμο το έδαφος για συμβιβασμό τη Δευτέρα, όταν ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον Ευ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε, αλλά φαίνεται ότι ο κ. Σταμάτης δεν έφυγε ικανοποιημένος αφού πληφοροίες λένε ότι ο Φ. Κουβέλης δεν έκανε βήμα πίσω από τις θέσεις του. Ο κ. Σταμάτης πρότεινε να λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι ζητά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και όχι με πρόγραμμα κονσέρβα.

Μάλιστα είπε ότι από τη στιγμή που θα ανοίξει η ΕΡΤ δέχεται να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.

Πάντως την ώρα που η συνάντηση είναι σε εξέλιξη ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος έδωσε το κλίμα για τη στάση που θα τηρήσει ο κ. Κουβέλης και επιβεβαιώθηκε.

Μιλώντας στον  Alpha 989 ο κ. Παπαδόπουλος, που αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του κ. Κουβέλη, υπογράμμισε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει όχι μόνο με την ΕΡΤ ανοιχτή, αλλά να εκπέμπει και κανονικό πρόγραμμα, κάτι που για την ώρα φαντάζει απίθανο. Τόνισε ότι "θα πρέπει συνολικά να δούμε ξανά θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης μετα τη συνάντηση της Δευτέρας", ενώ επεσήμανε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές.

Με δεδομένη την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να ανοίξει αυτός τον διακόπτη της ΕΡΤ, μοναδική διέξοδος φαντάζει μια απόφαση του ΣτΕ που θα υποχρεώνει την κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία την κρατική τηλεόραση.