Στουρνάρας: Μόνο μέσα από συγκρούσεις μπορεί να γίνει η αλλαγή

Δε θα ήταν εφικτός ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ αν αυτή λειτουργούσε κανονικά, υποστήριξε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: “Εν κινήσει δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, όταν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή”.

Όπως δήλωσε άλλωστε ο κ. Στουρνάρας, όσοι έχουν εμπειρία από δημόσια διοίκηση γνωρίζουν πως “μόνο μέσα από συγκρούσεις μπορεί να έρθει η αλλαγή”.

Ο κ. Στουρνάρας υπεραμύνθηκε του “λουκέτου” στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή θαρραλέο βήμα για διαφάνεια και εξορθολογισμό, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ θα γίνει πολύ γρήγορα, τονίζοντας ότι ήδη έχει κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για τη σύστασή του.

Έκανε ακόμα λόγο για απόφαση όχι ευχάριστη, αλλά αναγκαία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε καμία βιαιότητα και ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την περιουσία της ΕΡΤ, που είναι και περιουσία του ελληνικού λαού, όπως τόνισε.

Διαβάστε ακόμα στο news.gr: Εισαγγελικό έλεγχο για διαφθορά στην ΕΡΤ ζητά ο Στουρνάρας