Τσίπρας: Πρωτοφανής ο τρόπος με τον οποίο καταργήθηκε η ΕΡΤ

"Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση ικανή και αποφασισμένη να διαπραγματευτεί σε καινούρια βάση", υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς "Για την Κρίση" στη Θεσσαλονίκη.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι άξονες της διαπραγμάτευσης μίας μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ακόλουθοι:

1. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
2. Αναστολή αποπληρωμής των τόκων έως ότου υπάρξει ανάπτυξη
3. Επιλογή μιας διαφορετικής πολιτικής απέναντι στην κρίση

"Ένα πρώτο σχόλιο για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην δημόσια τηλεόραση.
Ο τρόπος με τον οποίο μέσα σε μερικές ώρες καταργήθηκε η δημόσια τηλεόραση είναι πρωτοφανής, όχι για ανεπτυγμένη ή ευρωπαϊκή χώρα, όπως συνηθίσαμε μέχρι τώρα να λέμε, αλλά για οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα στον κόσμο”, σχολίασε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: “Η δημόσια τηλεόραση κλείνει όταν μια χώρα καταλαμβάνεται ή όταν γίνεται πραξικόπημα. Είναι πρωτοφανές να βλέπουμε το Υπουργείο Οικονομικών με δήλωση που πρέπει να την έχει γράψει αντισυνταγματάρχης, να ανακοινώνει ότι είναι πλέον το αφεντικό της δημόσιας τηλεόρασης και ότι είναι έτοιμο να καταστείλει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της. Είναι πρωτοφανές να προωθείται μια τέτοια ενέργεια με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και μάλιστα όταν, μετά την υπαναχώρηση των κυβερνητικών εταίρων του Σαμαρά, είναι απολύτως σαφές ότι μια τέτοια κίνηση δεν βασίζεται πάνω σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την θέληση του κοινοβουλίου”.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το κτίριο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τους εργαζομένους και τους εξέφρασε την αλληλεγγύη του. "Απολύσεις δεν θα γίνουν στην ΕΡΤ, άλλοι πρέπει ήδη να αισθάνονται ότι οι θέσεις και οι ώρες τους είναι μετρημένες", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.