Καμμένος: Έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού τα μνημόνια

Για “έγκλημα” μίλησε ο Πάνος Καμμένος από το Βόλο όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μαγνησία, αναφερόμενος στην υπογραφή και εφαρμογή των μνημονίων, σχολιάζοντας ότι οι τροϊκανοί “αλλάζουν απλά τους υπαλλήλους τους”.

Ερωτηθείς αν η παραδοχή του λάθους από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν μία δήλωση-σοκ, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ επίτηδες έκανε τη λάθος πολιτική αυτής της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το πρώτο μνημόνιο έγινε με συνεργούς το Γιώργο Παπανδρέου, το ΛΑΟΣ και τους συνεργούς της πρώτης κυβέρνησης, προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματά τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με συνεργό το Γιώργο Παπανδρέου, μετακύλισαν τα ελληνικά ομόλογα και τα τοποθέτησαν στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, πήραν τα χρήματα από τους Έλληνες συνταξιούχους προκειμένου να προχωρήσουν στο πρώτο PSI. Εδώ λοιπόν έχουμε ένα έγκλημα, για το οποίο πρέπει να απολογηθεί και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο κ. Προβόπουλος, ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και εν συνεχεία αυτοί που συνεχίζουν το έγκλημα, η τρικομματική κυβέρνηση. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν επιτελέσει το ίδιο ακριβώς έγκλημα με αυτό που έγινε στο πρώτο μνημόνιο. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πάμε σε ένα τρίτο μνημόνιο. Όπως βλέπετε οι τροϊκανοί αλλάζουν απλώς τους υπαλλήλους τους. Στην αρχή χρησιμοποίησαν τον Παπανδρέου, εν συνεχεία έβαλαν τον κ. Παπαδήμο, μετά διόρισαν τον κ. Σαμαρά και τώρα προχωρούν σε ένα τρίτο μνημόνιο, σε μια τρίτη δανειακή σύμβαση και πιθανώς με έναν άλλον υπάλληλο πρωθυπουργό”, εξήγησε ο κ. Καμμένος.

“Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι το έγκλημα το οποίο έχει διαπραχθεί σε βάρος του ελληνικού λαού έχει μια λύση: Την ένωση των Ελλήνων, την αποπομπή της ξένης τρόικας, τη διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους και μια εθνική πολιτική, η οποία θα μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία”, σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ερωτηθείς σχετικά με τις “διαρροές” στη χθεσινή ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Καμμένος παρομοίασε την περίπτωσή του με αυτήν του Άκη Τσοχατζόπουλου. “Ο Τσοχατζόπουλος καλώς βρίσκεται στη φυλακή και εγώ είμαι ένας από εκείνους που τον έστειλαν στη φυλακή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπέγραψε από κοινού με την κυβέρνηση Σημίτη, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου ως υπουργό Εξωτερικών στο ΚΥΣΕΑ. Το ίδιο γίνεται και με τον Παπακωνσταντίνου. Ο Παπακωνσταντίνου βεβαίως και έχει διαπράξει εγκλήματα, αλλά ο Παπακωνσταντίνου ήταν απλώς ένα στέλεχος της συμμορίας, με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, που λήστεψαν τον ελληνικό λαό. Θα πρέπει να πληρώσουν όλοι μαζί και να επιστρέψουν τα χρήματα, τα οποία έχουν ληστέψει από τους Έλληνες πολίτες και τα όνειρα των παιδιών μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.