Συμφωνούν Δένδιας-Καμίνης για τον περιορισμό των μικρών διαδηλώσεων

Θετικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τους περιορισμούς στις “μικρές” διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπως δήλωσε μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Νίκο Δένδια, τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Δημήτρη Δασκαλόπουλο και φορείς του τουριστικού κλάδου.

“Η πρωτοβουλία για τις μικρές διαδηλώσεις είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση”, τόνισε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας: “Εμείς, ωστόσο, για τη λειτουργία της πόλης θέτουμε δύο επιπλέον ζητήματα, για τα οποία έχουμε εκπονήσει πλήρεις νομοθετικές προτάσεις. Πρώτα από όλα για την παράνομη πορνεία, για τους παράνομους οίκους ανοχής και δεύτερον για τα κέντρα διασκέδασης. Υπάρχουν εστίες ανομίας στην Αθήνα, που είναι ευκαιρία να τις πιάσουμε μία –μία και να δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, το κεντρικό μήνυμα: ότι η πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των μικρών διαδηλώσεων, κινείται στη σωστή κατεύθυνση”.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι οι περιορισμοί δεν πρέπει να ισχύσουν μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων, προτείνοντας την υπογραφή ενός Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα κάνει αναφορές στις γενικές αρχές του δικαίου, της αναλογικότητας και σε  υπάρχουσες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα σε περίπτωση παράβασης. “Ξαναλέω, μιλάμε για τις ιδιαιτέρως μικρές διαδηλώσεις. Εφόσον η παρούσα ομήγυρη συμφωνήσει, το Προεδρικό Διάταγμα θα υπογραφεί από εμένα και θα σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υπογραφή του”, συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος στα επιπλέον θέματα που έθεσε ο δήμαρχος, ο κ. Δένδιας σχολίασε: “Ευχαρίστως, ειλικρινά ευχαρίστως, πάρτε εσείς την πρωτοβουλία, εμείς θα στηρίξουμε ό,τι αφορά την πόλη, θα είμαστε δίπλα σας να σας στηρίξουμε, για να βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πράγματι αυτά που λέτε είναι πολύ σημαντικά θέματα, ευχαρίστως είμαστε στη διάθεσή σας να τα παλέψουμε μαζί”.

“Η διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, αλλά το ίδιο βεβαίως ισχύει και για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, που πρότεινε όλες οι διαδηλώσεις να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας, ώστε να μην αποκλείεται η πρόσβαση και η διέλευση από το κέντρο.