Γιούνκερ: Ο Σαμαράς κάνει ό,τι του ζητήσουμε…

Τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό αξιολογεί ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε συνέντευξη του και απαντώντας στο ερώτημα: "Πώς αξιολογείτε τον κ. Σαμαρά; Παλιά ήταν το μαύρο πρόβατο το ΕΛΚ", ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup τονίζει: "Πριν γίνει πρωθυπουργός, η σχέση μου με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν γεμάτη εντάσεις και είχαμε πολλές αντιπαραθέσεις. Δεν είχα την καλύτερη εντύπωση. Πρέπει να πω ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Φίλοι μου, μου έλεγαν πριν αναλάβει την κυβέρνηση ότι "θα κάνει ό,τι του ζητήσουμε στα πλαίσια των πεποιθήσεων του" και είχαν δίκαιο. Εγώ είχα λιγότερο δίκαιο. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτά που κάνει"

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι πλέον ο Α. Σαμαράς και ο ίδιος είναι... "αδέρφια".

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνει ότι θα ήθελε να τον γνωρίσει.

Αναφορικά με την οικονομία ο κ. Γιούνκερ σε ταυτόχρονη συνέντευξή του στο MarketNews International (MNI) και στο Euro2day.gr σημειώνει ότι Ελλάδα πάει καλά, βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν θα χρειαστεί νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2015-2016.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου  προειδοποιεί ότι η φτώχεια μπορεί να φέρει κοινωνική επανάσταση.

Λέει ότι η επιστροφή στις αγορές θα γίνει "μέσα στα επόμενα χρόνια", αποφεύγει να προσδιορίσει χρονικά το πότε, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για τρίτο δάνειο αν αυτό χρειαστεί. Υπογραμμίζει ότι η Ευρωζώνη έχει δεσμευθεί να βοηθήσει την Ελλάδα εάν οι προϋποθέσεις τηρηθούν, αλλά χαρακτηρίζει "ανεύθυνη" την όποια συζήτηση έχει ανοίξει τώρα για περαιτέρω ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.

Οσο για την φοροδιαφυγή και την διαφθορά, αναφέρει ότι παραμένει "τεράστια" και ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν του ζήτησε ποτέ λίστα Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο. Προτείνει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να δώσουν τέτοιες λίστες και τονίζει πως οι γερμανικές τράπεζες βοηθούν στην φοροδιαφυγή γιατί επιδιώκουν να προσελκύσουν καταθέσεις Ελλήνων πολιτών!