“Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί”

"Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί", διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στην ολομέλεια του ετήσιου συνεδρίου της "Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής" (American Jewish Committee), στην Ουάσιγκτον.

Όπως επισήμανε, λόγω των οικονομικών προβλημάτων η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές κοινωνικές προκλήσεις και με πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν ντροπή για τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές παραδόσεις μας.

"Επιτρέψτε μου να δηλώσω απ' αυτό το φόρουμ, με τον πιο αποφασιστικό και πειστικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί. Οι κοινωνικοί παράγοντες που επέτρεψαν να συμβεί αυτό, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιτυχία. Η άγνοια, η απόγνωση, ο θυμός, η απογοήτευση με το πολιτικό σύστημα είναι μερικοί απ' αυτούς (τους παράγοντες)", υπογράμμισε.

Παραδέχθηκε ότι η οικονομική κρίση παρήγαγε ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο που δεν ταιριάζει στη δημοκρατική κουλτούρα του ελληνικού λαού. "Κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και έχει γίνει το καλύτερο παράδειγμα της αντίστασης ενάντια στον ναζισμό, θα μπορούσε ποτέ να ανεχθεί και να επιτρέψει την αναβίωση του μίσους και του ρατσισμού. Εγγύηση όμως είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και η ισχυρή βούληση του λαού", είπε.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να επισκεφθούν και να επενδύσουν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. "Τώρα, είναι η στιγμή!", ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι "η Ελλάδα ήταν και θα είναι για πάντα αξιόπιστος και σταθερός παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο".