Κουτσούμπας: Νέο κούρεμα χρέους σημαίνει κεφάλι “γουλί”

Στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Λαμία, βρέθηκε σήμερα και απηύθυνε ομιλία ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας διαμήνυσε πως στο ΚΚΕ είναι αποφασισμένοι να κάνουν μία νέα αρχή, “ως συνέχεια της μεγάλης θετικής αλλά και αρνητικής πείρας που έχουμε συσσωρεύσει όλα τα τελευταία χρόνια” και τόνισε πως στόχος είναι “ένα κόμμα ισχυρό, ικανό να αντέχει σε όλες τις συνθήκες, να ανοίγει ελπιδοφόρους δρόμους για τον λαό, τη νεολαία”.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που την στηρίζουν, καθώς, όπως τόνισε, “προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ευφορίας και ανοχής στην πολιτική της συγκυβέρνησης”.

“Νέο κούρεμα χρέους δεν σημαίνει απλό κούρεμα για τον λαό στα δικαιώματά του, αλλά κούρεμα με την ψιλή, κεφάλι 'γουλί'”, σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας και εκτίμησε ότι η υλοποίηση δεσμεύσεων που επιβάλλονται από την τρόικα “σημαίνει νέες μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, τσάκισμα των εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, και ό,τι έχει απομείνει από αυτά, παλιά και νέα χαράτσια, παλιοί και νέοι φόροι για την εργατική λαϊκή οικογένεια, σημαίνει κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις καταθέσεις για όσους ακόμα έχουν κάτι στην άκρη για τις δύσκολες ώρες”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ ως “αντιπαράθεση εντός των τειχών”, ανέξοδη και ταυτόχρονα αδιέξοδη για το λαό, και την ενέταξε “ανάμεσα στις διάφορες συνταγές διαχείρισης της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών και της κερδοφορίας τους”, για να συμπληρώσει ότι “η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους, τη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα - όπως και χτες ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - είναι αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης για το ποιος, ποια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας πως οι αντιπαραθέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης “καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, του ναζισμού”. Ενέταξε όλη αυτή την αντιπαράθεση σε εκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες, τονίζοντας: “Η ΝΔ για να μη χάνει ψήφους προς τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για να διαφοροποιούνται από τη ΝΔ, με την οποία συγκυβερνούν και με σύμπνοια ψηφίζουν και υλοποιούν όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα 'μπρος - πίσω' στο νομοσχέδιο για να ρίξει γέφυρες και προς άλλες δυνάμεις, επαναφέροντας τα παλιά ψευτοδιλήμματα δεξιά – αντιδεξιά”.