Βενιζέλος: Ο Ντάισελμπλουμ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση συζήτησαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάϊσελμπλουμ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια γεύματος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος ο πρόεδρος του Eurogroup δεν χειρίζεται τεχνικά το θέμα, ωστόσο αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις, όπως η μείωση του ΦΠΑ, για να ενισχυθεί η αγορά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που ήταν επίσης παρών στο γεύμα, επιβεβαίωσε πως στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, όμως δεν έγινε καμία συζήτηση για μείωση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε εξάλλου αναλυτικά την τελευταία εικόνα της ελληνικής οικονομίας και συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με έμφαση στην τραπεζική ένωση, που είναι το θέμα της επόμενης, πολύ σημαντικής, συνόδου κορυφής της ΕΕ. Υπογράμμισε ακόμα τις διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία και τόνισε ότι είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και τα κοινοτικά προγράμματα να είναι όσο το δυνατόν πιο εμπροσθοβαρή.