Προβληματισμός στην Ιπποκράτους για τις “χαμηλές πτήσεις” του ΠΑΣΟΚ

Κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στον επανακαθορισμό της στρατηγικής του κόμματος αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές και στελέχη αναμένουν να αρχίσει στη συνεδρίαση μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον του κόμματος, αίτημα που συνδέεται με τα αποθαρρυντικά ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων για το κόμμα, που δείχνουν την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ να κυμαίνεται γύρω στο 5%.

Όπως αναφέρουν τα “Νέα”, πολλά είναι τα στελέχη που εκφράζουν έντονους προβληματισμούς για την πορεία του κόμματος. Ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η παράταξη δέχεται μια πολύπλευρη επίθεση, η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, αν και όλοι φαίνονται να συμφωνούν ότι το θέμα με τα οικονομικά του Κινήματος άνοιξε μια μεγάλη πληγή, η οποία θα πρέπει να επουλωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δεσμευτεί ότι μόλις το πόρισμα παραδοθεί στο ΠΑΣΟΚ θα μοιραστεί στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Η πρόθεσή του όμως, όπως διαβεβαιώνουν συνομιλητές του, δεν είναι να ξύσει τα τραύματα.

Παράγοντες του κόμματος, μιλώντας για την ΚΕ του Σαββατοκύριακου, προϊδεάζουν για μια συνεδρίαση από την οποία μπορεί να μη λείψουν και οι εκπλήξεις, ενώ κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και αυτό της διάλυσής του προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας που δε θα κουβαλάει τα βάρη του παρελθόντος.

Επίσης, τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, με αιχμή μάλιστα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ και με τη Δημοκρατική Αριστερά οι σχέσεις δε βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, την ώρα που στελέχη της Ιπποκράτους μιλούν μεταξύ τους για κρυφές συναντήσεις του Φώτη Κουβέλη με ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, νιώθουν καθημερινά την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Λαγκάρντ, καθώς, όπως λένε, αν και η Κουμουνδούρου ξέρει ότι δεν κερδίζει τίποτα, συντηρεί σκοπίμως το θέμα για να προκαλεί ζημιά στο ΠΑΣΟΚ.