Καμίνης: Απόλυτα επιβεβλημένη η δημιουργία τζαμιού

“Απολύτως επιβεβλημένη” χαρακτηρίζει την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης, κάνοντας λόγο για ζήτημα συνταγματικής νομιμότητας και συμμόρφωσης της χώρας με τις διεθνείς συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ο κ. Καμίνης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Athens Voice, υπενθυμίζει ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα νόμιμοι κάτοικοι μουσουλμανικού θρησκεύματος και τάσσεται ανοιχτά υπέρ της ανέγερσης τζαμιού στην πόλη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει ακόμα ότι η Εκκλησία είναι σύμφωνη με την ανέγερση του τεμένους και υποστηρίζει ότι καλό θα ήταν να υπάρχουν και ένας ή δύο ακόμα χώροι άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων, ώστε να μη συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι σε ένα τέμενος.

“Για τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και για μένα προσωπικά, η υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας αποτελεί αναπόσπαστη και μη διαπραγματεύσιμη παράμετρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσοι πρεσβεύουν το αντίθετο, είτε εθελοτυφλούν είτε έχουν κίνητρα επικίνδυνα, μισαλλόδοξα και οπωσδήποτε αντιδημοκρατικά”, καταλήγει ο Γιώργος Καμίνης.