Πονοκέφαλος Βενιζέλου από την “Ελιά” Κουβέλη

Νέα στρατηγική συμμαχιών αλλά και έντονης παρέμβασης στα κυβερνητικά θέματα αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ προκαλώντας πονοκέφαλο στο ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτοβουλία του Φώτη Κουβέλη να επιχειρήσει μόνος του την ελληνική «Ελιά» ανησυχεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έχει δεχθεί απανωτά 'όχι" από την Αγίου Κωνσταντίνου σε κάθε κάλεσμα του.

Αφήνοντας πίσω την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία ή κοινή κάθοδο στις εκλογές, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποδέχθηκε την πρόταση του Κουβέλη για τη δημιουργία ενός ανοιχτού κόμματος που έχει ορθάνοιχτες τις πόρτες για συνεργασία με στελέχη και ομάδες που ανήκουν στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με το 'Έθνος" έχει μπει μπροστά το σχέδιο για τη διαμόρφωση ενός σχήματος ΔΗΜΑΡ – Συνεργαζόμενοι, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσχώρηση στην οργανωτική δομή του κόμματος. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο του κόμματος θα μοιάζει με το μοντέλο της προηγούμενης λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ΔΗΜΑΡ ΕΚΜ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Σε αυτό το σχήμα θα μπορέσει να ενταχθεί η πολιτική κίνηση του Ηλ. Μόσιαλου, αλλά και τοπικά σχήματα.