Κουτσούμπας: Ανοιχτός ο δρόμος για περαιτέρω μείωση συντάξεων

Την ανησυχία του ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω μείωση “των ήδη πενιχρών συντάξεων” εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τη διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Γεωργία Κωτίδου.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το κόμμα θα συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της κοινωνικοασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων και της υπεράσπισης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και των συντάξεων των εργαζομένων, που “αυτήν τη στιγμή και στον χώρο των αυτοαπασχολουμένων πλήττονται δραματικά”.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κουτσούμπας έθεσε στη διοικητή του ΟΑΕΕ τα αιτήματα των εργαζομένων, όσο και των συμβασιούχων του Οργανισμού, οι οποίοι, όπως είπε, καλύπτουν διαρκείς και μόνιμες ανάγκες και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα φέρει το ζήτημα στη Βουλή, αλλά θα αναλάβει και περαιτέρω πρωτοβουλίες για τη γνωστοποίηση του προβλήματος και τη διεκδίκηση λύσης.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα στις συνθήκες της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης, απαιτείται γενικός συναγερμός, προσθέτοντας ότι η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.