Οριακά εγκρίθηκε από τη Βουλή ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ

“Στο νήμα” κρίθηκε η έγκριση του διορισμού του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ, Θόδωρου Αμπατζόγλου, από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς αυτή δόθηκε τελικά οριακά, με 7 ψήφους υπέρ, 6 κατά και δύο απουσίες.

Υπέρ της πρότασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση τάχθηκαν οι έξι βουλευτές της ΝΔ, καθώς και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, κατά ψήφισαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αντίστοιχα.

Αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο προς τον κ. Αμπατζόγλου, ο Απόστολος Κακλαμάνης ανέφερε ότι η συνείδησή του δεν τού επέτρεπε να ψηφίσει θετικά ένα πρόσωπο που έχει ευθύνες, αλλά δεν έδωσε απάντηση, καθώς διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, γιατί οι φαρμακευτικές δαπάνες από τα 580 εκατ. ευρώ που ήταν έφθασαν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο σκοπό τη σύζευξη ανάμεσα στη προσφορά και τη ζήτηση εργασίας. Όπως είπε, είναι ήδη σε εξέλιξη 14 περίπου προγράμματα με πολύ σημαντικούς προϋπολογισμούς. Ακόμα, ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι και η επανεκκίνηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι οι εντολές και οι κατευθύνσεις που έδωσε το υπουργείο προς τον νέο διοικητή είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, ο εξορθολογισμός και το νοικοκύρεμα του Οργανισμού. Παράλληλα, ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει πρόγραμμα για 3.000 νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα.