“Ανταρσία” από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε διάταξη για τις λαϊκές αγορές

Με “απώλειες” ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο 58 άρθρων του υπουργείο Ανάπτυξης για το “Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων”, καθώς οι διατάξεις για τις λαϊκές αγορές και για θέματα σχετικά με την επιτάχυνση διαδικασιών του ΕΣΠΑ καταψηφίστηκαν, η πρώτη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά και η δεύτερη μόνο από το ΠΑΣΟΚ.

Η καταψήφιση ειδικά της ρύθμισης για το ΕΣΠΑ, η οποία κατατέθηκε ως τροπολογία, από το ΠΑΣΟΚ με τον ισχυρισμό εκ μέρους του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δε γνώριζε την κατάθεσή της, προκάλεσε την αντίδραση κύκλων του υπουργείου Ανάπτυξης. “Η τροπολογία που καταψηφίστηκε αφορά διαδικασίες επιτάχυνσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα να ανέβει στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας”, ανέφεραν για να καταλήξουν σε οξύ τόνο: “Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν”.

Επίσης, παρά τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδά, ότι ο επικεφαλής του Οργανισμού που εκδίδει τις άδειες λαϊκών αγορών δε διορίζεται από τον υπουργό, το ΠΑΣΟΚ δεν πείστηκε και καταψήφισε το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε να ορίζεται ρητά πως ο διορισμός πρέπει να γίνεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο (δεδομένου ότι η αρμοδιότητα άσκησης εποπτείας των λαϊκών περνά πια στην Περιφέρεια), ενώ και η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε τη διάταξη αυτή.