Τσίπρας: Όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, δεν μπορείς να ελπίζεις

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών.

“Όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής”, σχολίασε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: “Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια. Το μνημόνιο διαλύει το δημόσιο σχολείο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη σύγκρουση. Επέλεξε αυτή τη σύγκρουση, διότι θέλει να εκτελέσει το μνημόνιο, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο εκτελεί την κοινωνία”.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση της επιστράτευσης και το επίμαχο προεδρικό διάταγμα, καθώς και να δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει σε νέες συρρικνώσεις σχολικών μονάδων και σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

“Οι επιστρατεύσεις, για να χρησιμοποιήσω μια ορολογία που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε στη Βουλή πριν από 2 χρόνια, είναι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι δικτατορίες. Και επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα δημοκρατία σε αυτό τον τόπο και συνταγματικές ελευθερίες τον καλούμε, έστω και τώρα, να κάνει πίσω σε αυτές τις επιλογές και να ξεκινήσει μετά τις εξετάσεις ένας ουσιαστικός διάλογος για το δημόσιο σχολείο”, σημείωσε ακόμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα που δέχτηκε τη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και του ζήτησε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αρθεί το καθεστώς της προληπτικής επιστράτευσης και να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης.

“Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επίσης να παίζει με τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να διαλύει τις οικογένειες 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών και να απολύει 10.000 συμβασιούχους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε”, κατέληξε ο κ. Παπαχρήστος.