“Λιγότεροι καθηγητές, που να δουλεύουν περισσότερο και να πληρώνονται καλύτερα”

Λιγότεροι καθηγητές, που θα δουλεύουν περισσότερο και θα αμείβονται καλύτερα. Αυτή είναι η πρόταση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την οποία ανέλυσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

“Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει πλέον να έχουμε λιγότερους καθηγητές, που θα δουλεύουν περισσότερο, αλλά θα αμείβονται πολύ καλύτερα από τα 700 ευρώ, που παίρνει σήμερα ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επιστράτευσης των καθηγητών, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα ακραίο μέτρο, στο οποίο καμία κυβέρνηση δεν καταφεύγει με ευκολία, τόνισε όμως ότι “κρίθηκε απαραίτητο από την κυβέρνηση, από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών δεν αντελήφθησαν τα όρια των δικών τους κινητοποιήσεων”. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι “μαζί με τη χρεοκοπία της χώρας, χρεοκόπησαν και οι συνδικαλιστικές πρακτικές που αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση των παράπλευρων ζημιών προκειμένου να επιτευχθούν τα κλαδικά αιτήματα”.

Αναφερόμενος, τέλος, στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα υπάρξει συζήτηση για ένα επιπλέον κούρεμα του ελληνικού χρέους. “Θα είναι επιβράβευση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και θα βάλει τις βάσεις για να βγει η Ελλάδα στις αγορές”, σημείωσε.