ΔΗΜΑΡ: Η λύση είναι διεξαγωγή πανελλαδικών χωρίς επιστράτευση

Την αντίθεσή της στην πρόθεση των εκπαιδευτικών να απεργήσουν κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, προκρίνοντας ως λύση να μη γίνει επιστράτευση, να διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις και κατόπιν να υπάρξει διάλογος για τα επίμαχα ζητήματα.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει τα εξής:

“Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ταχθεί με σαφήνεια κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα κατέθεσε  εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του Υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ.

Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι υπάρχει δυνατότητα και πρέπει να βρεθεί  κοινός τόπος προκειμένου να λυθούν οι διαφορές με συναίνεση.

Η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση 'προληπτικής' επιστράτευσης, διαμορφώνουν συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν”.